Jump to content
Cover for Sovdjuren
Isbn: 978-91-8092-264-7
Publisher: Idus förlag
Category:
3-6 years Children's books with pictures
Accessible since: March 2024
Narrator: Mikael Rosengren
Length: 7 minutes

Audiobook

Sovdjuren

Vad gör djuren på natten när du sover?  Vissa av dom är vakna och lever sina  hemliga liv. Gömda i nattens mörker, ­djupt inne i skogen. Eller långt ner i det svarta havet.

En del djur sover. Kanske i en skön säng, som du gör? Andra står upp och sover. En del hänger upp och ner. Och vissa ­sover faktiskt med ­ögonen öppna!

Sovdjuren är en poetisk ­faktabok för de minsta. Här får vi följa med olika djur och lära oss om hur just dom sover. ­ Karin Efraim ­Gärdegård är ­författare och konstnär och tar med oss in i sin ­magiska bildvärld.

 

Mycket bra tycker BTJ

"Att smälta samman två litteraturkategorier och få det att bli bra är inte det lättaste. Men i Sovdjuren tycker jag att författaren och konstnären Karin Efraim Gärdegård har lyckats.

Temat för boken, hur djuren sover, passar bra för det drömska och poetiska universum som författaren till synes velat skapa, och det visar sig också vara mer spännande än man kunnat tro. En del märkliga fakta avslöjas i de relativt korta texterna, som att valar sover stående i vattnet medan uggleungarna sover liggande på marken. [...] sagolika illustrationerna som lyfter boken. De är riktiga konstverk, i en dekorativ, smyckad stil i blandteknik, som samtidigt är innerlig och mystisk. Konstnärligt spännande, och vackert."

Lektör Gunnar Westling, BTJ-häfte nr 3, 2024


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone