Jump to content
Cover for Jag är ett fan
Isbn: 978-91-2718-632-3
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Novels
Accessible since: March 2024

E-book

Jag är ett fan

En snabb, fräsande smällare till debutroman … den kommer inte att lämna dig någon ro.

Observer

En brutal, briljant debut.

The Guardian


Den unga kvinnan som berättar är kär i en gift man som arbetar inom konstvärlden. De har en komplicerad relation som upptar hennes tillvaro helt. Och mannen tycks också ha något ihop med en kvinna som lever ett vackert iscensatt liv som många människor följer på instagram.

Berättarens besatthet av både mannen och kvinnan hon maniskt övervakar på sociala medier handlar om begär, men till vad? Hon upplever sig utestängd från det vackra, goda livet som torgförs av influencers, och hon vill ha det hon inte kan få. Samtidigt föraktar och avskyr hon det ekonomiska system som ger medelklassen deras privilegier, och hennes ilska skänker en hård klarsynthet.

I takt med att hon börjar tappa kontrollen över sitt eget beteende och bli alltmer gränslös vrids insatserna i dramat upp. Den ”desperata, trängda rösten som talar i boken liknar inget jag tidigare läst” skrevGuardiansrecensent. Patels egensinniga debut är lika delar relationsthriller och en kritisk undersökning av ras, klass och makt. Den borrar i hur våra mest intima relationer reproducerar strukturer och tillgång, inte minst till olika sorters känslor.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone