Jump to content
Cover for Revolusi : Indonesiens frigörelse och den moderna världens ursprung
Isbn: 978-91-2717-687-4
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: April 2024

E-book

Revolusi : Indonesiens frigörelse och den moderna världens ursprung

"I sin bok om den indonesiska kampen för självständighet lyckas han få de mest anmärkningsvärda vittnen att tala."
De Volksrant

"En enastående bedrift både vad gäller researchoch berättarkonst. Historia när den är som bäst."
Yuval Harari

"En efterlängtad och fullkomligt fängslande skildring av Indonesiens födelse... vecklar ut sig över en enorm geopolitisk duk och svajar aldrig... Den susar fram som en ångbåt på Javasjön, driven av berättelserna av dess häpnadsväckande huvudpersoner."
Financial Times

"Att berätta historien om denna plats är... en enorm uppgift som kräver en monumental insats. Detta är vad den belgiska historikern David Van Reybrouck har åstadkommit i sin lysande historia, Revolusi."
The Guardian

I fem år arbetade David Van Reybrouck på sitt monumentala verkRevolusi. Han intervjuade de sista levande vittnena till självständighetskampen på indonesiska äldreboenden, i japanska megastäder och på avlägsna öar.

Van Reybrouck väver samman berättelserna till en gripande historia om den indonesiska självständighetskampen, som nådde sin höjdpunkt på 1940-talet. Revolusi, som revolutionen kom att kallas, har länge setts som en konflikt mellan kolonisatören Nederländerna och de koloniserade Ostindien. Men David Van Reybrouck är den förste att lösgöra kampen från det nationella perspektivet och visa dess betydelse som en central global händelse, som kom att få enorma återverkningar för hur världen ser ut idag.

Indonesien var det första landet som förklarade sig självständigt, vilket kom att inspirera självständighetsrörelser i Asien, Afrika och arabvärlden, inte minst efter att det fria Indonesien organiserade Bandungkonferensen 1955, den första världskongressen utan väst.

Revolusiär ett stycke lysande samtidshistoria som omdefinierar vår förståelse för vår tid.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone