Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Brytningstid
Isbn: 978-91-7719-187-2
Förlag: HarperLove
Kategori:
Romaner Romantik Feelgood
Tillgänglig sedan: augusti 2023
Uppläsare: Ella Schartner
Length: 7 timmar 33 minuter

Ljudbok

Brytningstid

Det är 1880-tal i Stockholm. Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland. Flickorna kommer varandra nära samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt.

Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit. Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne och tankarna på äktenskap bleknar bort. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång …

Charlotte Sirc arbetade tidigare som flygvärdinna i Sverige och England och gymnasielärare i svenska och engelska. Idag driver hon textbyrån Versalis AB som frilansande redaktör och översättare. Hon har drivit antologiprojektet När mammor dör som kom ut 2020 och var medförfattare till uppväxtskildringen Han köpte min tystnad 2022. Brytningstid är hennes skönlitterära debut.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone